Ini Kisah 2012 - All About Love

Monday, December 31, 2012

Ini Kisah 2012

Assalammualaikum...

Sedar tak sedar..pejam mata,,celik mata..2012 bakal meninggalkan kita semua dgn beribu @ mungkin berjuta kisah..suka duka...ketawa & air mata..Kejayaan & kegagalan...Seperti kamu semua juga MV tidak mahu terlepas berkongsi kisah 2012,,,,

Januari 2012..

  • Pertama kali menghantar My Wani ke rumah pengasuh..tindakan yg terpaksa dibuat demi kasih sayang ibu & adik..memilih utk berjauhan(MIL mau bawa ke Ranau) @ merelakan Wani dijaga org lain.
  • My HaikalAyu sudah bersekolah...walaupun hanya di Tadika kemas...
  • Pertama kali buat sambutan harijadi Utk Abg Haikal..sempena birthday yg ke-5 tahun..hanya buat kecil2an di Kg Klias Kecil..
Februari 2012
  • Dalam delima sekali lagi apabila Wani tiada sudah pengasuh...mau @ tidak terpaksa hantar wani ke Taska..tp masa ni kes budak didera di Taska & mati tercekik buat MV takut...
Mac 2012
  • Akhirnya atas perbincangan dgn hubby,,,wani dihantar ke Taska EMas Hijau..menangis  bila dia menangis tak mau ke TAska..tp MV lebih sgup dengar tangisan dia drpd berpisah jauh dgn Wani.
April 2012
  • 08.04.2012 hari lahir suami yg ke-26..dan hadiah paling berharga buat suami adalah kasih syang MV & anak(*katanya)
  • Tiada lagi Tangisan apabila menghantar wani ke TAska...Syukur Alhamdulillah.
Mei 2012
  • Family day PSUPS yg happening bersama Mantan Sup Dato'Khazali Ahmad(sekarang Ketua Pengarah KDRM)


Jun 2012
  • First time tinggalkan My Wani sebab bos suruh pergi berkursus Di Putrajaya..dalam hati Hanya Tuhan yg tahu bertapa pedihny MV rasa...mmg sedih bangat...huhuhu....
Julai 2012
  • Mula ajar Haikalayu berpuasa...setengah2 hari...
  • Dua kali excident di langgar dr belakang di tempat yg sama iaitu dekat bulatan Kingfisher..serius walaupun bukan MV yg melanggar & xda apa2 berlaku tp MV trauma bawak kereta lepas tue..apatah lagi bila lalu di  tempat kejadian..
Ogos 2012
  • 19.08.2012 menyambut hari jadi Wani yg ke-2 tahun bersamaan raya pertama...maaf gambar tiada..hehehe
  • Dapat duit raya drpd says.com Sebanyak RM100.00
  • Tahun ke-3 raya berlima..
  • Beraya ke W.p labuan berjumpa mak cik yg lama terpisah.& menziarahi pusara arwah abg



September 2012
  • My Wani & Ayu Penyakit kuku kaki tangan & mulut...bercuti selama seminggu demi Mereka berdua..syukur abg Haikal x terjangkit
Oktober 2012
  • Pertama kali terima duit hasil berblog sebanyak rm125.00 iaitu dengan join Says.com.
  • Lawatan TAdika kemas KPKPS Ke zoo lok kawi & petrosains Sabah bersama HaikalAyuwani
  • Fan Page All About Love  dicreate
  • Terlibat dgn perbarisan sempena hari jadi TYT sabah
  • Menerima Be pertama drpd Nuffnang.
 

November 2012
  • berpisah 3 hari 2 malam dengan anak2 & suami kerana ada program team buliding Di Usukan Cove,kota belud.
  • Bersyukur kerana masih diberikan kesempatan utk bernafas..Ya 27 tahun sudah melihat dunia..usia yg semakin meningkat...alhamdulillah syukur dgn adanya suami & anak2
  • Menerima Be ke-2 & 3 drpd Nuffnang.
  • Pertama kali di interview & masuk Tv..mak malunya..hahahaha
  • Cashout says.com utk kali ke-2
Disember 2012
  • Harijadi My Ayu Syamirah Yg ke-5 tahun dan sambutan dibuat sehari selepas secara kecil2an sahaja
  • Cashout Says.com kali ke-3..
  • mula mengunakan domain dot my...
  • Bertemu blogger Cikgu Etuza di Ranau(proses jual beli collagen)..ya siapa sangka pertemuan yg tak dirancang ni akhirnya menjadi kenangan di tahun 2012.
  • Menerima Galaxy Tab 7.0 drpd suami tersayang..
Apa pun yg terjadi tahun 2012 ni semuanya mendatangkan seribu kenangan yg mungkin takkan dilupakan..semoga tahun 2013 memberikan sinar yg bergemerlapan(**amboi ayat) buat Hidup MV sekeluarga..dan semoga MV sekeluarga dikurniakan rezeki,kesihatan & kebahagian olehNYa..amin Ya Rabbal Al-amin



8 comments:

  1. selamat menyambut tahun baru :)

    ReplyDelete
  2. bagus buat jurnal tahunan mcm ni...

    ReplyDelete
  3. Wahhh ..pjgnya entri...nice entri ni dear..smua msh segar dlm ingatan MV yer...ehh ms bile plak MV ke putrajaya???

    ReplyDelete
  4. Moga tahun 2013 akan dipenuhi moment indah dalam hidup MV nnt.

    ReplyDelete
  5. Ada suka ada duka. Biasalah tu.. Comey gmbr2 kat atas ni.. Tgk gmbr dlu bru bca. Hehe

    ReplyDelete
  6. wahh..kenangan 2012..
    nur xsempat nak senaraikan..
    bz....

    ReplyDelete