November 2015 - All About Love

Monday, November 30, 2015

Throwback Lawatan Beg Terbesar Di Dunia At Suria Sabah

8:25 AM
Throwback Lawatan  Beg Terbesar Di Dunia At Suria Sabah
Assalammualaikum
Posing anak teruna MV
Ini cerita 13.11.2015..pejabat buat rombongan melawat beg terbesar di dunia at suria sabah...beg terbesar ni boleh buat 2 biji kereta myvi dalamnya...

With My Kembar Tahun
Kat dalam beg ni ada bermacam2 jenis beg...ada handbag ada beg sandang ...yang dijahit sendiri....oleh lapisan umur......dan beg terbesar ni diperbuat daripada cebisan2 kain pesertanya...yang mana setiap peserta itu ada ceritanya tersendiri....
Overnya kakak
semua beg dalam beg terbesar ni buatan sendiri dan ada kisahnya
Sekian cerita MV hari ni..Salam takziah buat keluarga Arwah Pak Yus Jambu yang meninggal dunia semlam akibat serangan Jantung.Al-Fatihah.
Read More

Wednesday, November 25, 2015

1 Tahun 11 Bulan 4 Hari

5:42 PM
1 Tahun 11 Bulan 4 Hari
Assalammualaikum...
posing with abah
It all about you sayang...time flies so fast...21.12.2015 you turn 2 years old....wow...opening orang putih gitu...waznah syamimi tak lama lagi nak masuk 2 tahun...MV mula ajar syamimi untuk pergi sekolah jalan sendiri...no more dukung ...
mama yg over dari mimi
Mana tau ada rezeki next year mimi dapat masu taska permata kat ofis senang....sebab dia dah pandai berdikari...walaupun dia nampak kecik tapi dia matang...di usia skg dia sudah petah bercakap....dah pandai menyanyi lagu2(burung kakak tua,bapaku pulang dari kota,nenek2 bongkok 3,air pasang dalam & banyak lagi).....tak sangka sebenarnya dia cepat belajar.....
dah besar dah dia
Dia sudah pandai mengira 1-1o..one two three.....syamimi ni memang MV tak bagi main gajet2...sebab takut nanti macam wani...nak pegang pensil pun lama kita ajar...mmg MV dah tak bagi dorang main gajet.....MV lebih pada buku & alat bantuan mengajar bentuk mainan....

Doakan anak2 MV akan terus belajar & berjaya...Insyaallah...
Read More

Friday, November 20, 2015

30 sudah

5:33 PM
30 sudah
Assalammualaikum....


Saya 30tahun sudah,,,,
18.11.2015 haritu MV sudah 30 tahun..wah tua sudah tapi takpa janji jiwa muda....ok bye..haha
Read More

Thursday, November 19, 2015

Teruskan usaha....

5:28 PM
Teruskan usaha....
Assalammualaikum....
Posing ambil gambar sekolah
Throwback kisah si kakak Ayu dijemput menghadiri majlis anugerah pelajar cemerlang sk unggun...Si kakak dapat anugerah pencapaian teringgi Pendidikan ISlam Tahun 2...oklah tahun lepas tak dapat jemputan pun....
dah besar bah dia
Keputusan peperiksaan pun memuaskan...12/43 kedudukan dalam kelas...12/90 kedudukan darjah,,,,3A 1B 1C.....kena tingkatkan Matematik sebab just dapat 64....Penulisan pun kena tingkat lagi pegi A kali dapat 83 jer.....

Abg haikal pula 25/43 kedudukan dalam kelas...27/90 kedudukan darjah.... 2A 1C 1D 1E..lulus cuma kena tingkatkan Matematik bahasa inggeris dan penulisan....Alhamdulillah kedua2nya lulus...meningkat dari semester pertama...

Dan Sains HaikalAyu dapat full mark 100...good job kakak & abg....Kat sekolah agama kakak dapat no.9...dan abg no.22....abg kena usaha lebih....apa2pun mamam doakankakak dan abang akan terus berjaya.....

Yang penting untuk tahun ni abang kakak lulus untuk dua2 sekolah...hadiah nanti mama fikir ok..tak ble bagitau skg......
terbaik pendidikan islam tahun 2(98 )
Mama belanja auntie2 uncle2 gambar kakak posing dengan sijil dan bunga..doakan abg kakak berjaya dunia akhirat.....
Mama tumpang selfie
Nanti MV BW yea...mcm dah lama tak BW
Read More

Monday, November 9, 2015

Free Gift Gold Label Aidijuma

7:30 AM
Free Gift Gold Label Aidijuma
yeah dapat paris gold label

cantik jer kan kalau dapat free haha
Assalammualaikum....

Yeahhhh dapat gold label aidijuma.....terima kasih datin sebab sudi bagi free gift sempena birthday fatin pada 05.11.2015..semoga dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yang sempurna.....ni kira birthday present in advance.....

18.11.2015 ni MV secara rasminya dah 30 tahun...walau to 3 series...hahaha...biar umur tua janji masih muda ..bulikah tu...kohkoh....
Read More

Sunday, November 8, 2015

Beg Hi 5 Redeem Woop

8:30 AM
Beg Hi 5 Redeem Woop
Hadiah untuk syamimi
Assalammualaikum....

kali kedua redeem woop..mula2 redeem bantal yg bentuk love..kali ni redeem beg..senang jer ni..just buat task yg dia suruh then tunggu dah lulus dapat point.....


Sapa2 yang belum join marilah join..macam2 hadiah ..jom daftar kat sini 
Read More

Saturday, November 7, 2015

Merah Menyala

7:30 AM
Merah Menyala

Assalammualaikum....

Selfie with my kakak Ayu

with my kembar tahun
HI semua lama tak tempek gambar my kembar tahun ni....makin besar dah..tahun depan dah darjah 3....bila tengok dorang bawa balik buku teks tahun 3 terus terdetik dalam hati....anak2 aku besar sudah mau 9 tahun....huhu...nanti bila dorang makin dewasa masa bersama dorang akan kurang..huwaaa.....

Apa2pun MV doakan anak2 MV berjaya dunia akhirat..tengah menunggu keputusan sekolah rendah...sekolah agama dah dapat markah nombor jer tak tau..tak meletakkan harapan terlalu tinggi....anak kita tak sama seperti anak org lain....janji lulus dan memuaskan.....insyaallah....
Read More

Friday, November 6, 2015

Lawatan Tabika Kemas KPKPS Ke Taman Buaya

4:54 PM
Lawatan Tabika Kemas KPKPS Ke Taman Buaya
Assalammualaikum....



























Lawatan sekolah wani ke taman buaya tuaran pada 27.10.2015..MV bawa sekali syamimi...excited budak2 ni dapat tengok macam binatang selain buaya....first time pergi sini...kalau MV ttak excited sebab penat nak jalan hahaha....

sapa pernah pergi sini...angkat tangan..perghh lama tak update entry...bila update pun gambar jer lebih...ayat sikit...hoho

Read More