Followers

Friday, March 31, 2017

Medal Merentas Desa 2017

medal kakak Ayu menang merentas desa
Assalammualaikum....

Medal merentas desa kakak AYu...dia menang kategori pelajar perempuan tahun 4..lama dia tunggu hadiah ni mau 2 bulan....hahaha..siap balik balik tanya..kenapa bah lambat hadiah....

Bila dapat hadiah hari isnin haritu punya excited dia bagi mama Tengok..tahniah kakak..teruskan lagi untuk tahun akan datang

Abangku,Ceo sengal!-Mastura Abdullah-

Assalammualaikum...

Abangku,ceo sengal! Cikgu Iris Suhayla dan ceo Izzul Haq..iris suhayla seorang guru baru yang dikahwinkan dengan pilihan keluarga..

Tanpa mengenali siapa lelaki yang merisiknya..dia hanya bertemu lelaki itu semasa ari pertunangannya


Iris suhayla ditempatkan di sekolah yang terletak di Labuan..kelengkapannya di Labuan diuruskan oleh izzul lengkap dengan kereta.

Di labuan iris menjadi rebutan terutamanya cikgu zakwan..izzul pula diburu gosip dgn putri ariana...Iris terkejut apabila tahu yang tunangnya adalah seorang ceo 

Keputusan izzul mempercepatkan perkahwinan mereka mengundang kekecewaan antara cikgu zakwan dan putri ariana

Setelah berkahwin baru iris tahu yg izzul sebenarnya jejaka yg menjadi cinta pertamanya yang dia tidak pernah bertemu ....

Siti hajar teman serumahnya menjadi kakak ipar..hakimi pula merencanakan sesuatu untuk menjatuhkan izzul..

Kenapa dato' izhar membenci izzul haq?apa kesudahan cerita mereka..

Baca novel ni best memang sweet....macam mana rasa benci dan x suka itu akhirnya menjadi cinta..


Tembikar

bila mama tak kreatif ni lah hasilnya
Assalammualaikum...

Tembikar...Nampak kamu ...ada rupa tembikar kah juga?ni kerja Dunia Seni Visual dorang haikalayu...buat tembikar dari play douh...ni lah anak-anak MV...bab-bab macam ni serah sama mama...

macamlah mama yang sekolah..adui anak...pesan lagi..jangan cantik-cantik nanti nampak bukan kami yang buat..hahaha...memang nda akan cantik lah anak ....mama kamu ni nda kreatif...

Kalau kakak AYu boleh menangis jawab Pendidikan seni tahun 1 dulu..mama pun sama juga..kalau exam pendidikan seni ...mama macam mau menangis juga buat..sebab mama nda ada seni langsung...

So inilah hasilnya..tembikar design mata-mata....yang pink kakak AYu dan yang brown abg haikal...rasa-rasa berapa markah jak dapat ni nanti..nda sabar pula mau tunggu hahaha

Thursday, March 30, 2017

Teman roh -Muhammad Fatrim-

teman roh...tq Fatrim Syah
Assalammualaikum..

Sampai sudah Novel Teman Roh tulisan Muhammad Fatrim...tak sabar nak baca...Sekarang ada 4 novel waiting untuk di baca...tunggu habis baca Abangku, Ceo Sengal !Lepas ni nak beli novel Revenge pula....


10 Tahun Berkhidmat

Assalammualaikum...

22.02.2007 - 22.02.2017...10 tahun sudah Mv berkhidmat sebagai Penjawat awam...pejam celik pejam celik sudah 10 tahun..nda sedar kan...mula-mula kerja..MV postng nun di Tangkak Johor....

Selama 2 tahun 6 bulan juga MV di Kolej Matrikulasi Johor,,,,Mula-mula kerja..MV tak balik raya..Beraya di perantauan....Nasib baik ada abang satu ni bawa MV beraya kat Muar...raya rumah kawan-kawan...

Tak lah sedih sangat...dek kerana pengalaman raya tempat orang lah..MV kalau raya akan mencari menu sayur lodeh,dan lontong di pagi raya....Siap Menu tue jadi Menu wajib di rumah mak MV...

Masa di Johor ..tiap hujung minggu MV suka beli ikan fatin dan ikan keli...di Sabah ni..kedua2 jenis ikan ni mak ai ...mahal betul....dan ada satu menu yang sampai sekarang MV teringin nak makan....Nasi Ambeng...mula-mula makan rasa pelik..tapi lama-lama memang cari setiap hujung minggu...

Kawan-kawan cakap kalau rindu buat lah sendiri..tapi bila buat sendiri ni kan lain lah...air tangan kita kan....hihi...

Tahun 2009 dalam bulan jun MV transfer ke Sabah....tempat MV bertugas sekarang..Masa ni lah ada kejutan sedikit ...dulu sarapan pagi rm5 pun dah cukup untuk MV dan suami..di sabah ni sarapan pagi untuk berdua jak mau lebih rm10...

Memang terkejut lah..hahaha...kalau dulu di Johor..cuti jarang habis,,,,paling2 raya..tapi di Sabah ni selalu jak mau cuti ...Oh ya sudah 10 tahun ni..CUti tahunan pun sudah bertambah..

Dulu 20 sekarang sudah 25 untuk setahun..alhamdulillah boleh lah plan cuti2 dengan anak...tambahan pula anak-anak pun semua sudah bersekolah..masa masih kecik2 cuti habis kalau anak2 sakit..sebab MV kena cuti jaga dorang....

10 tahun bertugas sebagai pembantu pustakawan yang dulunya Pembantu perpustakaan banyak memberi MV pengalaman baru,siapa cakap kerja lebih hanya duduk baca buku,sebenarnya banyak yang kami buat,tapi sedih jugalah bila orang cop "alah orang library bukan ada kerja"

MV suka kerja MV....walaupun orang selalu pandang rendah kerja kami...Mv dan buku berpisah tiada..bulikah itu..dari kita saja baitu ...kan dia bilang


Wednesday, March 29, 2017

Fraud click Nuffnang

Assalammualaikum...

Sedih....kecewa pun ada....bila Status  Cashout Nuffnang MV tiba-tiba hilang then dia refund semula dalam 23 ringgit sahaja dari 155 yang MV cashout..nampaknya bukan rezeki MV lah nampaknya...

Kumpul earning tu agak lama juga ..dari tahun 2015...nampaknya terpaksa lah kumpul balik...walaupun agak kecik hati...

Apa itu fraud click?

Bila kita sendiri klik iklan kita berkali2 dalam sehari...bila ada yang klik then komen done klik iklan...bila kita suruh orang klik iklan dalam entry...

Ok kawan-kawan..lepas ni kena berjaga-jaga dengan benda ni..huhu...bukan rezeki MV nampaknya...

**sedih...

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Wany Hasrita - Menahan Rindu



Assalamualaikum,,,

Belanja lagu Menahan Rindu dari Wany Hasrita ...bukan Wani syazwana Anak MV...hihi nama depan jer sama.....

Rumah Bersepah?

Image may contain: one or more people and text
sumber dari FB
Assalammualaikum..

Rumah Bersepah??
Disitu ada anak yang bijak,sihat dan gembira.

Ada betulnya juga statement ni....anak yang bijak ,sihat dan gembira mesti akan aktif buat sesuatu..tambahan pula rasa ingin tahu dan ingin belajar...mendorong anak kita mencari  dan mendalami sesuatu

Model Kaca Mata

see tengok gaya syamimi...
Assalammualaikum,,,,

Model kaca mata...SYamimi syamimi..boleh dia melaram dengan kaca mata abah dia..Gaya yang paling MV tak tahan tengok tue gambar kedua sebelah atas,,,

Pandai saja dia berposing,,,,

Tuesday, March 28, 2017

How To WIn Women Heart

haha jumpa kat wechat
Assalammualaikum,,,

How To WIn Women Heart??kalau dulu dapat sejambak bunga boleh dah ...tapi sekarang kalau dapat jambangan alat solek...mesti gumbira...

Walaupun MV x pernah dapat bunga...hahaha...kawan lah cakap..kalau diberi pilihan dia mau jambangan alat solek....

Dan kalau MV...jambangan bunga masih lagi MV terima(sebab nda pernah dapat kan haha),pastu jambangan coklat ..dan akhir sekali jambangan alat solek...

SO Mr Velentine....kalau lah baca  entry ni boleh lah bagi..haha(**kalau lah dia baca)..dia cuma tau bini dia blogger...dia baca kah tidak blog ni nda pernah pula MV tanya...

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza


Klik Banner untuk Join
Assalammualaikum..

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza akan berlangsung selama dua minggu bermula dari 22 Mac (Rabu) hingga 4 April 2017 (Selasa).


*jom join ramai2..MV taq semua yang baca entry ni 

Kaki Novel

hanya sekadar gambar hiasan
Assalammualaikum...

Kaki Novel...itu gelaran Yg selalu MV dapat dari adik beradik,mama, bapa, anak2,suami dan kawan-kawan...MV memang suka baca novel..dari umur MV 15 tahun lagi....sebelum tue MV baca  bacaan ringan macam komik...

MV start baca novel bila tengok mama baca,,start tue terjebak....ingat lagi masa mengandung,,,,Memang Mv suka baca novel...smpi suami tegur...nanti anak tue kuar pandai baca novel baru tau..haha..adakah sampi macam tue ....

Kakak MV komen cakap MV kaki Novel
Kakak MV komen moment d wechat...dia cakap jangan ko terikut pangaruh novel..MV ni memang suka baca novel dan berimaginasi....tapi nda lah sampai terbawa ke alam nyata...ndalah mendambakan kisah hidup seperti di novel....

ATau mengidamkan teman hati seperti watak2 novel...masih lagi MV berpijak di alam nyata...buktinya..Mr Velentine tidaklah seromantik watak2 yang selalu di baca...tapi tetap juga menjadi mr Rights MV....

Membaca ni novel ni sudah jadi hobi..tapi teriku2 pengaruh novel..tidak sama sekali....kadang ada orang yang baca novel ni...mengharapkan kisah dorang pun macam yang di novel...

Adakah patut

Menang Giveaway March 8share

 Assalammualaikum..


reward yang MV pernah dapat
Alhamdulillah rezeki mac...MV tersenarai untuk Giveaway March 8share...dan menang RM5.00 ....baru jer cashout rm153. sekarang sedang kumpul semula...amount sekrang sudah RM9.88 sen....
email pemberitahuan yang MV terpilih antara salah seorang pemenang
Dengan 8share dengan cepat jer dapat kumpul semula earning...terutamanya reward macam ni lah..bulan feb haritu MV menang RM10.00..bulan ni pun menang lagi...

Orang cakap biar jumlah tue sikit..yang penting bila dikumpul..lama lama makin banyak 

Monday, March 27, 2017

PENCARIAN BLOGGER SABAH : KOMUNITI BLOGGER SABAHAN

Assalammualaikum...

Assalamualaikum,

Nampak tajuk macam otai blog pula kan!! Padahal newbie je dalam dunia blogger ni!!! Sebenarnya Unni agak jeles dengan Blogger Utara, Blogger JDT yang selalu buat aktiviti sesama rakan blogger. Kami kat Sabah mau juga bah!! hihihihi

Allahamdulilah hasil perbincangan dengan Blogger comel kita sorang ni Junzie, kami da sepakat nak buat ''Komuniti Blogger Sabahan'' bagi mengeratkan silaturahim sesama blogger Sabah. Hope adalah sambutan kan...

Sabah kan salah satu pusat pelancongan !!1 Mana tahu boleh travel sama-sama.. In shaa Allah.. So jika kamu blogger yang kami cari boleh la hubungi kami

Subjek : Saya Blogger Sabah
Nama :
No Hp :
Lokasi :
Nama Blog : 

So boleh la sent detail kat 

Email Unni sendiri : Fitriyani.fendi91@gmail.com
Blogger Junzie : Mrshafizie@gmail.com

In Sha Allah boleh kita kumpul ramai-ramai, share pendapat, pengalaman blogger dengan Face to Face kan.. Kot-kot boleh buat gabugan dengan blogger seberang, sapa tahu.. Kita hanya mampu merancang Allah yang menentukan segalanya...

Sapa sudi boleh la bantu kami war-warkan!!!

**MV sharekan untuk makluman blogger sabahan yang lain 

"Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco"

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco
Klik Banner untuk join 
Assalammualaikum...

Klik banner untuk join..MV mencuba nasib dan tanda sokongan buat Elsa...

Ni id Instagram MV MrsVelentine dan ni email MV suzyanna_cute@yahoo.com..Jom korang join GA elsa ni ..

Giveaway berlangsung dari 25 Mac 2017 hingga 15 April 2017
5 pemenang bertuah akan memenangi hadiah daripada Luv.SweetChoco
Keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 April 2017

Bila dia mau Jadi macam mama

nampak tak dia mau jadi macam mama....
Syamimi...dia cakap mau jadi macam mama..jadi terpaksa lah di kasi lukis kening tu...comel jak dia...dia bilang mau lawa macam mama..tapi nda mau gemuk macam mama...dia cakap mam gemuk hahaha...sabar lah mama ya...

Lelaki paling setia-Luna Bulan-

Assalammualaikum...

Lelaki paling setia..tulisan Luna Bulan.Tajuk jer pun dah tau romantik...

Mengisahkan Maryam Ar Zahra,Ali Aduka dan Fattah. 3 bersepupu yang penuh cerita.
Perkenalan maryam dengan ali aduka yang penuh dengan tragedi dan salah faham.insiden bibir berdarah.tuduhan sebagai pasangan gay.

Fattah lelaki yang seperti mafia.Walaupun bersepupu tapi layanannya mak ai sungguh x berpatutan.
Kesungguhan ali aduka...membuatkan maryam tertawan.tatkala cinta sedang bersemai maryam dipaksa bernikah dgn fattah untuk menutup malu keluarga..

Pertolongan yg diharapkan dari ali aduka x kunjung tiba.maryam menjadi isteri fattah namun hanya atas nama...

Satu tragedi berlaku..dia diceraikan talak 3.. X cukup itu...dia kehilangan kedua org tuanya..dia hilang tmpt bermanja..

Kemunculan Duke sepupunya memeranjatkan maryam..rupanya ali aduka hilang kerana memberi ruang kepada fattah abg sepupunya...

Cinta aduka dan maryam disemai kembali...fattah pula menginginkan maryam semula..
Berharap agar aduka menjadi cina buta supaya dia mendapatkan semula maryam...satu tragedi yg berlaku akhirnya membuatkan aduka dan maryam berhijrah meninggalkan malaysia..

Kena baca novel ni..sangat ringkas ceritanya tapi penuh dengan plotnya...

Sunday, March 26, 2017

Haikal Azman - Kenangan Cinta

3

Assalammualaikum...

belanja satu lagi di hujung minggu

Cermin mata Buy 1 Free 1

satu untuk abang haikal satu untuk wani
Assalammualaikum...

Cermin mata buy 1 free 1,,,,beli satu frame percuma satu frame...alkisahnya cermin mata abang haikal hilang...MV ada cerita dalam entry INI..memang niatnya mau buat jumaat..tapi hari rabu MV call wani di kampung...

Mau tau ..dalam nada happy gembira..dia bagitau mama ..cermin mata wani patah..terpijak...tapi nda apa masih boleh gam...adui anak..ada-ada saja kerja kamu ni....bertabahlah mama...

jumaat pegi buat cermin mata...pilih frame satu untuk haikal dan yg free satu lagi untuk wani...harga frame 78..untuk cermin 45 ringgit darab 2..jadi lah 90 tambah 78..total semua 168...

Ini kali ketiga tukar cermin mata untuk dorang..harap2 takdalah hilang dan rosak lagi..pokai mama macam ni anak oi

Saturday, March 25, 2017

Lafazkan Kalimah cintamu & Minah cengey hati tisu

pilih dua novel ni
Assalammualaikum....

Dia sudah datang....apa yang sudah datang...Kegilaan membeli novel..MV ni pantang ke 1Borneo mesti mau naik pegi Popular....tambah-tambah lagi gaji kan...Misi sebenarnya ke 1 borneo adalah buat cermin mata baru untuk abang haikal dan kakak wani...

Tapi mama terjebak menambah koleksi Novel....kebetulan pula ada rebate...apa lagi rambang mata sekejap ok...hahaha..tapi MV dah set ...kena pilih dua jer...next month lagi...

sebab bulan ni sudah beli Teman Roh tulisan Fatrim Syah....yang dua ni MV pilih Lafazkan Kalimah cintamu tulisan penulis febret MV iaitu Siti Rosmizah dan Minah Cengey Hati Tisu Tulisan Aifa Batrisya....

Beli dua novel ni rm44.00 jer...harga sebenar Rm56.90 tapi lepas rebate kurang lah 12.90...berbaloi lah kan....untuk si kaki novel...tapi nda boleh shopping banyak sebab lari bajet sudah bulan ni..sebab buat cermin mata anak-anak....

Nanti MV cerita di next entry

Memaafkan dan menerima


Assalammualaikum..
ambil mood menhayati apa yang dibaca
Memaafkan orang yang pernah buat salah kepada kita adalah perkara biasa. Tapi memaafkan orang yang pernah buat salah dan menerimanya semula seolah-olah macam tak ada apa-apa yang pernah berlaku, itu adalah perkara luar biasa..

Kata-kata ni MV dapat dari novel duda terlajak laris..iya betul memaafkan orang yang buat salah dengan kita itu biasa...tapi memaafkan dan menerima semula orang tue seperti tiada apa2 pernah berlaku itu adalah luar biasa....

Bukan semua dapat berbuat sedemikian...MV pun tak mampu 

Friday, March 24, 2017

Ole ole from Langkawi

Terima kasih Bos Fadzli dan CC Rayner
Assalammualaikum...

Ole-ole from langkawi....terima kasih Bos Fadzli dan cc Rayner untuk coklat dan minyak gamat ni..ingat juga dorang dekat anak buah yang terdampar di library keseorangan..oh ya mereka ni pergi  ke Langkawi....

Ada jemputan menghadiri Lima 2017...dorang naik pesawat Charlie C-130 dari Kota Kinabalu pada jam 3.00 pagi khamis dan balik malamnya...free ok...just keluar duit nak beli coklat ..bestkan....

cuma ada penat sikit dorang bilang dan sakit badan sebab kapal yang dinaik tue bukan mcm kapal terbang yang selalu kita naik..hihi...

Alhamdulillah walaupun tak merasa nak pergi Lima...tapi ole2 tetap ada..semoga dimurahkan rezeki yang my Bos berdua.Amin

Penulis Novel Zura Rahman Tinggalkan Komen

terima kasih sudi tinggalkan jejak di blog MV..

Assalammualaikum.....

Sebelum ni penulis Novel PA Lelaki Kerek tinggalkan komen ..boleh baca Di sini..sekali lagi penulis novel tinggalkan jejak di blog MV..terharunya MV....


Review Novel Jangan Goda Aku-Zura Rahman yang MV pernah tulis tahun lepas...dan bulan ni tiba-tiba penulis Zura Rahman tinggalkan jejak di blog MV....rasa dihargai pula..walaupun review MV tak lah menarik mana...

Terima kasih buat penulis novel jangan goda aku iaitu Zura Rahman kerana sudi tinggalkan jejak di blog MV..semoga terus berjaya dalam bidang penulisan.AMin



Duda terlajak laris-Aifa Batrisya-

Assalammualaikum
Image may contain: 1 person, closeup

Orang tua-tua selalu pesan jangan dok benci orang sangat nanti bertukar sayang..

Duda terlajak laris,zafran aldrin(zack) terpajsa berkahwin di usia 18 tahun dek perangkap si gadis kampung bernama pehah.

Ketidakpuasaan zack atas perkahwinan itu membuatkan dia lari mengikut kakaknya selama 2 tahun.

Kepulangannya ke malaysia selepas 2 tahun apabila tok ayahnya meninggal.pada masa ini lah zack ceraikan pehah.

Selepas perceraian zack seperti terkena sumpahan pehah..apabila 2 3 kali juga dia putus tunang...idayu pilihan kakak zack untuk menjadi isterinya...

Pada masa yg sama muncul Anis Nabihah yang seakan pehah...zack hilang arah selepas kematian idayu..

Saat itu Anis menjadi teman setia di sisinya..suatu hari zack bertemu Dr.Inas Fasihah...hati zack terpikat dgnnya...dan tanpa didugaan dia adik kpd anis..

Saat zack mula menerima Anis,satu rahsia terbongkar.Siapa Inas sebenarnya. Bila duda bertemu jandanya semula..Bagai terkena sumpahan Zack teringat kembali kata2 akhir antara dia dan pehah selepas bercerai

"Dan saya harap walau jauh mana pun awak pergi,suatu hari nanti awak tetap akan cari dan kembali kepada saya.Itu Doa saya!'-Pehah

"Pehah,Pehah..Dunia ini bulat tau tak?Bulat. Tapi bulat macam mana pun, tak bermakna pusing-pusing aku akan jumpa kau juga. Ada ramai lagi perempuan dalam dunia ni yang aku boleh jumpa. Kau kasilah peluang dekat aku jumpa yang ala-ala Siti Nurhaliza ke, Izara AIshah ke. Ini tidak, kau nak juga aku jumpa kau lagi. Memang bad lucklah aku kalau begitu ceritanya. Aduhaiiii..."-Zack.

Masing2 ego..apabila zack memilih anis sebagai bakal isterinya,manakala inas memilih bob....

Maka bermula episod pergolakan hati zack..memilih anis namun hati mencintai inas....
Namun akhirnya,setelah 10 tahun duda dan janda bertemu jodoh semula.Kali ini dua2 punya rasa hati yang sama.

*setiap orang berhak diberi peluang kedua. Semua orang pernah melakukan kesalahan jadi kita kena belajar memaafkan dan memberi peluang.

Thursday, March 23, 2017

Ippo Hafiz - Ku Ingin Kamu (OST Suamiku Paling Sweet)



Assalammualaikum...

Layankan lagu ost drama Suamiku paling sweet dari ippo hafiz ku ingin kamu ...

Korean Drama-The Great Doctor/Faith-

Assalammualaikum....

The Great Doctor
sumber google
Menceritakan Seorang doctor yang diculik dari masa depan dan kembali ke zaman sebelumnya.Drama yang mengisahkan pergolokan pemerintahan ..Menarik juga drama ni...lakonan Lee Min Ho..

Mv kongsikan sinopsis drama ni ..


"Faith" depicts the love between a warrior from the Goryeo Period and a female doctor from the present day, their love transcending time and space.

King Gongmin (Ryu Deok-Hwan), who was held as a hostage in Yuan (China) for an extended period of time, becomes the King of Goryeo (Korea). He married Princess Nogoog (Park Se-Young), who is the Princess of Yuan. Choi Young (Lee Min-Ho) and his men escort King Gongmin and Princess Nogoog from Yuan to Goryeo.

On the way to Goryeo, the group stays at an inn. Assassins then break into the inn and attack their group. During the struggle, Princess Nogoog's neck is slashed by an assassin's sword. Jang Bin (Phillip Lee), who is the most renown doctor in Goryeo, states that he can't save her. If Princess Nogoog dies, Yuan will takeover Goryeo completely. King Gongmin's vassal asks King Gongmin to go pray on a mountain near a mystical source of light. When they get there, they see the mysterious lights swirling around like an entrance to a vacuum. King Gongmin's vassal tells the King that the swirling lights is actually a portal where they can retrieve a great doctor from the heavens. King Gongmin then tasks Choi Young to enter the portal and retrieve the great doctor.

After entering the mystical swirling lights, Choi Young finds himself beneath a statute at a temple. When he leaves the grounds of the temple, Choi Young is confused by the strange sights. He sees modern buildings, contemporary people and automobiles. Choi Young goes back to the temple, which is actually a traditional village area in the middle of present day Seoul, and spots a monk walking by. Choi Young asks the monk where he can find the great doctor. The monk tells Choi Young that at the nearby COEX building, where a medical convention is taking place, he can find the best doctors there.

Choi Young makes his way to the COEX building and walks into the medical convention area. He then enters a seminar room and sees a woman speaking to a large audience. The woman is Dr. Yoo Eun-Soo (Kim Hee-Seon). Choi Young believes that she must be the great doctor. No sooner than he makes his conclusion, Choi Young is quickly dragged out of the conference room by security guards and taken to a room to be interrogated. Choi Young then sees Dr. Yoo Eun-Soo walking through the convention hall on the CCTV monitors placed on the wall in the interrogation room. Choi Young then knocks down the security guards and makes his way back onto the convention center floor.

After giving her seminar, Dr. Yoo Eun-Soo walked through the convention center floor, examining the latest surgical equipment that is on display. Choi Young then appears in front of her and asks her to go with him so she can treat someone that is gravely wounded. Yoo Eun-Soo refuses to go with the man that is dressed like a soldier from ancient times. Choi Young, not yet sure if she is the great doctor, takes out his sword and slashes the neck of a nearby man. Choi Young orders Yoo Eun-Soo to save the man. Yoo Eun-Soo is freaked out by Choi Young's actions, but her doctor instincts kicks in and she works to save the life of the man. Choi Young is now sure that Yoo Eun-Soo is indeed the great doctor and that she can save Princess Nogoog.

At this time, the police storm into the convention hall floor and surround Choi Young and Yoo Eun-Soo. Choi Young then summons his own mystical powers to completely obliterate the police officers surrounding them. Choi Young takes Dr. Yoo Eun-Soo back to the temple, where the time portal exists. On the way there, Yoo Eun-Soo begs Choi Young to let her go, but Choi Young swears on his life that if she saves Princess Nogoog he will let her go back.

When they exit the portal, Choi Young and Dr. Yoo Eun-Soo are standing in front of King Gongmin, his vassal and Choi Young's men. They all go to the inn where Princess Nogoog is nearing death.(sumber dari sini)
drama ni tengah ditayangkan di one hd 393 astro setiap isnin hingga jumaat 5.40 pm....

Cpuv Mac 2017-Pharmaton

cpuv march 2017
Assalammualaikum...

Alhamdulillah 3 cpuv baru untuk Mac 2017...sekarang ni ada 6 cpuv tengah running...terima kasih nuffnang..walaupun hasilnya sedikit tapi boleh lah buat tambah2 earning....

Wednesday, March 22, 2017

Cermin mata hilang !!

with syamimi dan abang haikal
Assalammualaikum...

Ni kisah kami ...nampak tak...abang posing without cermin mata....cermin mata dia misplaced...nda tau di mana dia letak...adui abang....terpaksa lah kita buat yang baru...itupun kena tunggu jumaat ni...sebab mama belum ada masa mau pegi...


tunggu gaji lah juga..terpaksa lah tahan sakit kepala..tapi sakit2 kepala dia balik juga dia pergi kampung....sebelum ni wani punya cermin mata hilang  tapi bila selongkar rumah cari ...jumpa
mama syamimi dan abah
tapi abang haikal ni MV sudah banyak kali cari..memang nda jumpa...kena cari resit abang buat spek mata haritu...sebab degree cermin tue yang MV tak ingat..kena slow cari balik resit tue,,,

adui anak...tau cermin mata tue ibarat nyawa,,,tapi main letak jak..dorang  ni kalau tanpa cermin mata..memang akan pening..dan tak dapat belajar...

Tak apalah ...jumaat ni buat yang baru......

"SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?"

Assalammualaikum...

Klik banner untuk join

SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ? / JM buat segmen ini sebab JM nak tahu  sahabat blogger asal dari mana (negeri) ?  JM @ KEDAH....


MV blogger Sabahan ya JM....

Senang je nak join.

Buat entri bertajuk "SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?"

Salin dan tampal banner di atas ke entri anda

Tinggal link entri anda di ruang komen entri ini beserta nama negeri anda

Tamat : 12 Mei 2017 - 2359hours / 1159 malam

Selamat bersegmen.

Terima Kasih...

Intellective computer

dapat harga murah 
Assalammualaikum...

Intellective computer ...beli dengan harga yang sangat-sangat berbaloi....RM29.97 setelah discount sebanyak 70% dari harga sebenar iaitu RM99.99...

Sebenarnya lama sudah cari ni..memang rezeki syamimi lah bila servay penampang buat sales macam ni...excited dia..betul kah mama mau kasi beli....ni adalah sambungan kisah dia menjadi model....

Pagi misi mencari baju uniform abah dia ke servay penampang..last2 dia yang dapat mainan....happy bukan main dia...excited tau....Intellective computer ni ada 78 aktiviti dalamnya....

Sangat sesuai untuk syamimi..boleh mengasah motor halus dia..

Tuesday, March 21, 2017

Penulis Fatrim Syah

Assalammualaikum...


Sumber SINI
Bila baca Novel Gaun Cik Bos,Tuxedo Mr. Secretary  MV memang tertarik dengan jalan ceritanya..Teruslah lah google penulisnya Fatrim Syah...

Born Beaufort, Sabah, Malaysia 
Twitter muhammadfatrim
GenreHorror, Romance, Paranormal

Tak sangka penulis ni orang Beaufort.. sekampung lah kita yang encik penulis...hihi...NOvel baru dia Teman Roh nampak menarik...kena masuk dalam list untuk dibaca ni.....

Semoga penulis ni terus menulis cerita2 yang menarik selepas ni dan berjaya dalam kerjayanya.

Gaun Cik Bos,Tuxedo Mr.Secretary-Fatrim Syah-

mula baca 19-03.2017 habis 20.03.2017
Assalammualaikum...

Gaun cik boos, Tuxedo Mr.Secretary... MV suka novel ni...buat kita non stop nak baca....

Khalisah Cik Bos yang macam Singa,cerewet dalam memilih PA Akhirnya memilih Adam sebagai PA nya atas dasar ingin membalas dendam.

Adam,menerima tawaran bekerja sebagai PA demi Danish anaknya,mengaku sebagai duda walaupun sebenarnya dia masih belum berkahwin.Rafida kawan baik Khalisah mula terpikat dengan adam..Adam pula teringat syakila yang telah meninggal dunia apabila melihat khalisah yang saling tak tumpah seperti wajah syakila.

Aril, menjadi tunang khalisah  tapi pada masa yang sama khalisah mula jatuh cinta kepada Adam. Aril pula tidak menyenangi Adam menjadi PA kepada Khalisah .Azhan terpaksa menyembunyikan identitinya demi menyelamatkan mama,papa,anak dan isterinya.

Arash menyamar sebagai Aril,seiras dengan Aril Azhan ....Arash,Aril Azhan, dan Adam...3 lelaki yang terperangkap dalam satu dendam yang di simpan oleh En Izzudin....Siapa sangka Arash ,Aril dan Adam punya kaitan....

Bagaimana pula khalisah ?Apabila Adam memilih Rafida sebagai teman hidup??

Apa kaitan antara arash,aril dan adam....kalau kamu mau tau kena baca novel ni..seriously memang kamu akan suka....

Model Kanak-kanak Cilik

BILA DIA SIBUK MAU POSING DENGAN PATUNG
Assalammualaikum,,,,

Ini cerita kami ahad lepas..Misi mencari baju uniform babah..sebab mau kursus di keningau...banyak2 shopping mall...alih2 di 1borneo juga yang kami jumpa baju tue....sungguh penat jak kunun..ke servay,ke tong..tup tup parkson di 1borneo yang ada ...haha..sayang minyak...

Nampak kamu orang gambar di atas,,,,ntah apa anginnya...excited dia posing dengan patung dengan baju2 yang pelbagai....siap di pegang lagi tangan patung tue....mula2 dia cakap"mama ambil gambar adik sama patung ni"

sekali dia cari lagi patung lain....mak ai...semua patung dia pegi berposing...macam-macam gaya ada...abah sibuk cari baju dia sibuk jadi model kanak-kanak pula...syamimi oh syamimi ada-ada saja gayamu ni adik....

gambar yang diambil lebih dari 9 keping tapi MV kongsikan yang ni saja....layankan saja lah karenahnya....

Monday, March 20, 2017

Urusan hati cik drama queen-Areila Sahimi

Assalammualaikum..
Done Urusan Hati Cik drama queen
Urusan Hati Cik Drama Queen..Mengisahkan Syazlin seorang gadis yang kecewa apabila lelaki (faris)yang dicintai memilih untuk berkhawin dengan wanita lain. Kemunculan si jiran hensem iaitu Fadlan membuatkan hidupnya berubah.

Rupa-rupanya fadhlan adalah anak kepada ibu tirinya Syazlin,perasaan benci berubah menjadi sayang.Begitu juga hubungan syazlin dengan ayah dan ibu tirinya(che yam)...takut fadhlan buat benda yang faris lakukan dia tekad meluahkan isi hati dengan 3 helai surat yang di tabur bedak wangi.

Namun semua hanya memalukan apabila fadlan sebenarnya sudah mempunya kekasih hati iaitu Hanisah dan melamarnya menjadi isteri. Satu tragedi berlaku yang menyebabkan hanisah meningal dunia .

Syazlin berusaha merawat hati fadhlan..macam2 usaha dia lakukan...dan akhirnya kalau sudah jodoh pasti bersatu jua..hashtaq #tilljannah...hihi..


**mau tau apa yang syazlin buat?kenapa fadhlan akhirnya membuat kepitisan untuk berkahwin dengan syazlin.... kena baca novel tulisan areila sahimi....walaupun sudah tengok drama...bila baca novel lain ceritanya...

MV lebih suka versi novel....

Syamimi &Reben

posing si adik comel ....
Assalammualaikum...


Syamimi posing dengan reben yang dibuat sendiri hasil bantuan cikgu praktikal di taskanya...adui bah anak comel betul gaya mu ni...entry pembuka untuk minggu ni..kita mulakan dengan peneman mama sepanjang cuti sekolah.....

Abang kakak semua bercuti dikampung...So mama dan syamimi sajalah ya....

Sunday, March 19, 2017

Elica menang battle 4 mentor milenia,Anna tersingkir

Assalammualaikum..

Tahniah sekali lagi elica protege akim menang battle keempat mentor milenia...diakui elica memang buat persembahan yang terbaek...2 minggu berturut2 menang..

Qalisya dan ana berada di bottom 2..pada awalnya datuk hattan memilih untuk singkirkan dua peserta..

Tetapi tiba2 datuk hattan terpaksa memilih qalisya apabila pihak produksi meminta hanya seorang sahaja yang disingkirkan..

So malam ni akim menang dan kehilangan seorang protege...akim dan black hanya tinggal seorang protege...

Bagi mv patutnya dua2 tersingkir sebab minggu sebelumnya sdh 2 orang diselamatkan..adalah tidak adil bgi anna..

Tapi mv bukanlah juri...semoga anna berjaya dalam apa jua yang diceburinya

LoveHunter - Sambutlah Kasih -



Assalammualaikum..

Tak pernah ku menduga
Gelora jiwa sesali dada
Aku jatuh dan aku merindu tanpa kepastian
Bagaimanakah nantinya
Aku dapat merasakan
Rasa cinta di hatiku
Hanyalah untukmu kekasihku

Mendung dalam sinar matamu
Kenangan duka masa lalu
Kepasrahan...

( korus )
Tak ku hiraukan panas mentari lagi
Demi cinta kurela menanti
Takkan goyang walau badai kan melanda
Seribu tahun kutetap setia
Lupakanlah dukamu yang silam
Hulur tanganmu sambut kasihku
Mari bersama kita melangkah
Membina cinta abadi 



Sumber : sini