Followers

Thursday, July 6, 2017

Home » » Dugaan Raya

Dugaan Raya

bumper...bonet dan lampu menjadi mangsa
Assalammualaikum...

Dugaan raya..apabila semalam masa balik kerja MV mengalami kemalangan...kereta MV dilanggar dari belakang oleh perodua viva..kejadian ni berlaku di traffic light rampayan kota kinabalu...

bila berlaku macam tue..terus blur..kaki ni begegar dan lutut pun goyang ...dan yang paling mengejutkan ...budak yang langgar tue tanya kenapa brek mengejut??mv tak brek mengejut pun..dah orang depan brek...nda kan mau jalan juga....

apa yang mv tau dia memang bawak laju...sebab masa MV nak jalan tue...dah dengar bunyi dia tekan brek....mv jalan sikit jer terus dumb...terlanggar...mula-mula tue dia macam mau salahkan MV...

tapi bila MV call suami..terus dia cakap kita try runding luar..sebab kereta MV bont ada kemek...bumper memang dah patah klip...MV cakap lah..kalau x mau bayar,,kita buat report polis lah..

budak tue x mau sebab lesen dia masih P...MV ambiklah gambar ic dan lesen dia..terus budak tue cakap..minta juga ic kakak ya...terus blur..kenapa perlu ic MV..bukan MV yang langgar....

suami pesan jangan bagi...nanti suami balik kita jumpa budak tue...sebab rumah MV dan budak tue berdekatan..bersebelahan taman....bila suami sampai terus jumpa budak tue dan bincang...

Suami cakap lah ...di traffic light tue memang takda lampu merah..tapi orang akan slow disitu ....suami minta rm200 untuk baiki kerosakan kereta,,,,dia minta tempoh..tragedi ni mengingatkan MV kemalangan 5 tahun lalu...

bulan julai juga ..baca SINI

7 comments:

  1. moga semua dumidahkan ye..nasib bek xde pape cedera

    ReplyDelete
  2. eee geram pulak baca ni. sda dia yg mlanggar, bcakap mcm urg depan yg salah, sepa suru bawa laju2 xD btw nasib MV teda pa2 huhu..

    ReplyDelete
  3. Mujur sikit aje.
    Boleh settle aje tu.

    ReplyDelete
  4. Belasah je budak tu MV... hehe gurau, dia ingat pompuan dia boleh makan lah tu... huhu

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah kak MV tak apa apa. sabar ye. In Shaa Allah dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  6. Settle masalah mudah tak payah settle dengan poliskan . Budak tue pun takut sebabasih dalam lesen p ..tak pasal kena gantung lesen tu

    ReplyDelete